16 Aralık 2011 Cuma

Otomotivde vergi zammı olacak mı?


Dedikodulara göre 1.3-1.6 litre araçların vergi oranları artırılacaktı. Ancak Maliye Bakanı bir açıklama yaparak bu dedikoduları yalanladı ve şöyle dedi: “Kesinlikle böyle bir çalışmamız söz konusu değildir. Gündemimizde de böyle bir hazırlık yoktur”

DEDİKODULAR NEYDİ

Emre Özpeynirci piyasada dönen dedikoduları şöyle anlatmıştı:

Ekim ayında 1.6 litre üstü motor hacmine sahip otomobillere ÖTV zammı yapan ancak istediği etkiyi elde edemeyen hükümetin, son bir haftadır bu kez 1.3-1.6 litre için zam hazırlığında olduğu dedikodusu ortalarda dolaşıyor.

Dozu giderek artan 'ÖTV zammı' söylentisine göre Ankara'da otomotivin üzerindeki vergi sistemini değiştirmek adına hummalı bir faaliyet yürütülüyormuş.

Otomotiv sektörü her ne kadar vergiye dokunulmayacak dese de 1.6 litrenin altındaki araçlara yönelik yeni bir düzenlemenin yolda olduğu ve yeni düzenlemede 1.6 litrenin altında yeni bir vergi basamağı yaratılarak bu sınıfın ikiye bölüneceği söylentileri giderek artıyor. 1.3 litre altı ve 1.3-1.6 litre arası olmak üzere ikiye ayrılacak vergi sisteminde 1.3 litrenin altındaki araçların yüzde 37 olan ÖTV'sine dokunulmayacak, 1.3-1.6 litre arasındaki araçların yüzde 37 olan ÖTV'si ise yüzde 60 civarına çekilecekmiş.

Stajı Başlama Sınavı'nı kazanan adaylara İSMMMO'dan zorunlu eğitim

İSMMMO, 19 Kasım 2011 tarihinde yapılan staja başlama sınavını kazanan adayların katılması gereken Zorunlu Eğitim'le ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuru aşağıdadır:

19 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen Staja Giriş Sınavında başarılı olan adaylarımız için, 20-22-27-29 Aralık 2011 tarihlerinde “Zorunlu Eğitim” düzenlenecektir. Adaylar sadece bir gün eğitime katılacaklardır. Eğitimimiz adı üzerinde zorunludur. Askere giden ve eğitime katılamayacak adaylarımız askerden sonra eğitime katılabilirler. Askere gidecek erkek adayların gitmeden önce, sınav kazandı belgesi ve sevk evrakının bir fotokopisini Odamıza teslim etmesi yeterlidir.