15 Aralık 2011 Perşembe

Uzun süreli rapor kovulma nedeni

3 ay rapor alan işçinin iş sözleşmesi bu nedenle fesih edilebilir mi? Ne yapmamız lazım? 5...404644 Nolu SMS:

İş Kanunu'na göre, işçinin hastalık halinde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı, işçinin işyerindeki çalışma süresine göre kanunda belirtilen bildirim sürelerini 6 hafta aşmasından sonra başlar. Örneğin 5 senedir çalışan bir işçi için bildirim süresi 8 haftadır ilave 6 hafta daha 14 hafta eder. Bu işçi için rapor süresi 14 haftadan fazla ise işveren sözleşmesini bildirimsiz olarak feshedebilir.

Yeni TTK ile 5 dakikada şirket kuruluşu mümkün olacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu'nu ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Yazıcı, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) yürürlüğe girmesiyle şirket kuruluşlarının daha basit hale geleceğini belirtti.

Bloomberg HT'ye konuk olan Yazıcı, yeni kanunun 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe gireceğini belirterek, Kanun, ticaretin ve sanayinin tüm aktörleri açısından önemli sonuçlara yol açacak bir düzenleme. TTK'nın yürürlüğe girmesiyle şirket kuruluşları son derece basitleştirilecek. Bugünkü merasimler terk edilecek. Şirket kurmakla alakalı belgeleri ve evrakları temin eden kişi 'şirketi kuruyorum' dediği andan itibaren 5-6 dakikada elektronik ortamda şirketini kurabilecek diye konuştu.