15 Aralık 2011 Perşembe

Yeni TTK ile 5 dakikada şirket kuruluşu mümkün olacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu'nu ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Yazıcı, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) yürürlüğe girmesiyle şirket kuruluşlarının daha basit hale geleceğini belirtti.

Bloomberg HT'ye konuk olan Yazıcı, yeni kanunun 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe gireceğini belirterek, Kanun, ticaretin ve sanayinin tüm aktörleri açısından önemli sonuçlara yol açacak bir düzenleme. TTK'nın yürürlüğe girmesiyle şirket kuruluşları son derece basitleştirilecek. Bugünkü merasimler terk edilecek. Şirket kurmakla alakalı belgeleri ve evrakları temin eden kişi 'şirketi kuruyorum' dediği andan itibaren 5-6 dakikada elektronik ortamda şirketini kurabilecek diye konuştu.

TTK'da şirketlerde karar alma sürecinin de kolaylaştığını ifade eden Yazıcı, bugünkü mevzuatta grup şirketleri ve holdingler için bir düzenleme olmadığını, ilk kez yeni Ticaret Kanunu'nda bu şirketlere ilişkin düzenlemelerin de yer aldığını kaydetti. Piyasadaki en büyük endişenin kayıt dışı olduğunu belirten Yazıcı, kayıtdışı azaldıkça vergi oranlarının düşebileceğini de ifade etti.

2012 yılı büyüme rakamlarıyla ilgili değerlendirme yapan Yazıcı, Biz bu konuda IMF'den daha sağlıklı değerlendirme yapıyoruz. İyi bir büyüme göstereceğimiz kanısındayım. 2012'de büyüme konusunda Avrupa'da en önde, Çin'le de yarışır şekilde sürdüreceğiz diye düşünüyorum dedi.

Hiç yorum yok: